12. Andre personlighedsforstyrrelser

Psykopati (også kaldet dyssocial personlighedsforstyrrelse) kan til tider forveksles med andre personlighedsforstyrrelser, da der er flere ligheder.

En psykopat er som regel også narcissistisk personlighedsforstyrret. Men en person kan godt være narcissistisk personlighedsforstyrret uden at være dyssocial personlighedsforstyrret.

Dyssocial- og narcissistisk personlighedsforstyrrede optræder uden samvittighed, ingen empati og udnytter hensynsløst andre.
– Det gælder ikke andre personlighedsforstyrrelser.

Den dyssociale personlighedsforstyrrelse optræder tidligt i livet. Andre personlighedsforstyrrelser kan fremkomme længere fremme i et livsforløb, nogle gange udløst af traumatiske oplevelser.

Flere af disse personlighedsforstyrrelser kan også behandles med medicin, der kan dæmpe symptomerne. – Det gælder desværre ikke den dyssociale- eller nacisstiske personlighedsforstyrrelse.

Som om det ikke er indviklet nok!

Psykopati er en “underudvikling” i hjerne, som enten skyldes negativ social arv eller genetisk arv. Denne “skade” gør hjernen sårbar og den kan nemmere udvikle flere personlighedsforstyrrelser i løbet af et livsforløb.

 


Eksempler på andre personlighedsforstyrrelser:


Læs mere om personlighedsforstyrrelser
Sundhed.dk
NetPsykiater.dk