Website om psykopater


»Menneskets stærkeste våben
i kampen for artens overlevelse,
er evnen til at føle
dårlig samvittighed«

Peter Lund Madsen, hjerneforsker

Citat fra “Hjernekassen på P1” om “Psykopati og løgn”


Dette er et website til empaten om psykopaten!

Et website om psykopater skrevet af tidligere ofre. Vi forsøger at hjælpe andre med at komme videre efter mødet med en psykopat/narcissist, som næsten altid er fatalt.

Der er skrevet meget om psykopater (dyssocial- og narcissistisk personlighedsforstyrrede). Men er man blevet offer for en psykopat, er det svært at finde information, der konkret kan hjælpe en til at forstå hvad det er man er oppe imod, og hvordan man kommer videre.
(Dette er heldigvis ved at ændre sig, da flere og flere får øjne op for eksistensen af de skadelige narcissister og psykopater.)

Alle psykopater er også narcissister. Men en person, der “kun” er narcissist, kan være ligeså skadelig og ødelæggende for omgivelserne som en “fuldblods psykopat”. (01. Om psykopaten)

Dette website er ikke lavet af psykologer, psykiatere eller læger, men af almindelige mennesker, der alle har været eller stadig er ofre for psykopaten. Vi har derfor selv prøvet på egen krop og sind, hvad det vil sige at være udsat for en psykopat.

Ordet „psykopat“ har været meget i modvind, da det næsten er blevet synonym med massemordere og kriminelle voldsmænd eller bruges som et skældsord uden hold i virkeligheden. Fagfolk forsøger sig med andre betegnelser som f.eks. dyssocial personlighedsforstyrrelse, alvorlig personlighedsforstyrrelse, sociopat, karakterafviger, etc. Flere mener dog, at “psykopat” stadig er den mest rammende betegnelse (betyder: lidelse i sindet).

Dette website er lavet for at hjælpe ofrene, ikke for at være “politisk korrekt”. Vi bruger ordet psykopat, så ingen er i tvivl om, hvad det er vi taler om!

Læs også: Hvad er en psykopats kendetegn?

Psykopati er den eneste sygdom, der ikke rammer den syge, men omgivelserne
Psykopater skader deres omgivelser og efterlader sig et spor af ødelagte mennesker, og det rører dem overhovedet ikke. De er fuldstændig ligeglade for i går eksisterer ikke. Nøgleordene for en psykopat er ingen samvittighed, manglende indlevelse i andres følelser og ingen empati. Det eneste der holder en psykopat tilbage fra at gøre noget ulovligt er risikoen for at blive opdaget og blive straffet. Det er kun en brøkdel af psykopaterne, der er dømt for en kriminel handling. De fleste formår at holde sig i grå-zonen, og kun træde over, når det ikke er muligt at rejse beviser imod dem.

Har man ikke været udsat for en psykopat, kan det være svært at tro på at disse mennesker eksisterer, for det lyder nærmest for utroligt!

Vi ved de eksisterer!
Her på websitet deler vi vores og andres erfaringer med narcissister og psykopater.

Websitet er udelukkende tænkt som en advarsel og et forsøg på at øge kendskabet omkring psykopati. Forhåbentlig kan ofre for psykopater få et bedre indblik i, hvad det er de slås mod og herefter komme væk. Andre kan måske opnå en viden, så de helt undgår at blive offer for en psykopat. Og det sidste er jo klart at foretrække!

Websitet er ikke tænkt som et diagnosticerings-værktøj. Det kræver en meget dygtig psykiater eller psykolog med stor erfaring, for at lave en diagnose for psykopati. Størstedelen af psykopaterne bliver aldrig diagnosticeret som sådan. De ønsker selvfølgelig ikke at gennemføre en udredning, da de har alt at miste og intet at vinde. Og så længe de ikke bliver dømt for grov kriminalitet, kan de ikke tvinges.

Men at de ingen diagnose har, gør dem ikke mindre farlige eller skadelige for deres omgivelser…

Inddelingen på websitet er for at skabe et overblik. Man kan jo møde psykopaten alle steder i forskellige sammenhænge (privat, arbejdsmæssigt, det offentlige rum etc.).

Den kontrollerende og magtsyge chef går jo ikke hjem og pludselig optræder som den omsorgsfuld, nærværende og kærlig familiefar! Det fortsætter…

Én psykopat kan gøre livet surt for rigtig mange mennesker. De er sjældent en fornøjelse at løbe ind i uanset sammenhængen. De omgiver sig med konflikter … en god måde at spotte dem på for den opmærksomme/trænede iagttager!

Mange jobskifte, korte parforhold, flere skilmissebørn, de har det svært med forældre og søskende, mange konfliktfyldte forhold (kæreste-forhold, venner, naboer, kollegaer etc.) og måske endda domme for økonomisk kriminalitet og/eller for vold.


Norsk website om psykopater

Vi kan varmt anbefale at gå ind på det norske website PSYKOPATEN.INFO og læse nogle af de rigtige gode og meget rammende artikler om psykopati.

Link til websitet

psykopaten_info

 Psykopatene blant oss

Psykopaten.info har også en Facebook-side:
Link til Facebook

Psykopaten_blant_oss

Psykisk vold

Psykisk vold er meget brugt af psykopater. Psykisk vold bruges som et usynligt “værktøj” til at styre og kontrollere ofrene – indtil de knækker sammen. Ved at nedgøre andre systematisk og langvarigt får psykopaten selv næring og føler sig overlegen, stærkere og mere magtfuld. – Jo stærkere et menneske de kan knække – jo bedre!

Bag masken er psykopaten grundlæggende et lille, forkrøblet, underudviklet og sølle menneske – uden et veludviklet selvstændigt “jeg”.

Ved at nedgøre og suge næring ud af andre, forsøger psykopater (ofte ubevidst) at kompencere for det “store sorte hul” de har indvendigt. Men hullet kan aldrig fyldes op… “Vampyren bliver aldrig mæt”.

Artikler om psykisk vold:
Derfor skal psykisk vold tages alvorligt, 
Anne Sture Tucker
Psykisk vold skal kriminaliseres i straffeloven, Danner (2018)
Justitsministeren: Efter sommer vil vi forbyde psykisk vold, DR Nyheder (2018)

Efter mere end 500 familiedrab: ’Myndigheder er ikke rustet til at bekæmpe fysisk og psykisk vold’

Find flere artikler om psykisk vold her “Artikler / Dansk”.

Vi anbefaler også at læse om begrebet »Gaslightning« som også er en form for psykisk vold.
– findes også under Artikler / Dansk”.


Psykiskvold.dk

Vi anbefaler også at besøge websiden om psykisk vold, hvis du vil læse mere.
http://www.psykiskvold.dk

Artikler på psykiskvold.dk

 


Netværk:

Lukkede netværk


http://psykopatensofre.dk/lukkede-netvaerkSave

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save